
Fødevarehus slår dørene op i Tønder
Nu bliver det endnu nemmere at finde lokale fødevarer. Et nyt udsalgssted og showroom for lokale fødevarer åbner i Tønder, hvor lokale fødevareproducenter og oplevelsesudbydere langs hele Vadehavet udstiller og sælger egne produkter.
Den 4. juni er en festdag i det gamle pakhus på Allégade 15 i Tønder. Denne dag åbner Fødevarehuset Vores Marsk. I haven bag fødevarehuset vil der fra kl. 12.00-16.00 være udendørsmarked med lokale fødevarer, smagsprøver og fødevarefortællinger.
Mød bl.a. Restaurant Ros, der tilbereder og serverer smagsprøver med lam og urter, Museum Sønderjylland, der fortæller om madkulturen langs Vadehavet og Tønnisgård, der formidler natur og urter.
Der er også mulighed for at købe forskellige lokale fødevarer og drikke med hjem. Der vil nemlig være udendørs madmarked med flere forskellige lokale fødevareproducenter. Kisbæk mælk, Marskdestilleriet, West Brew, Rømø Slagteren, Jernved Mejeri og mange flere vil sælge deres produkter i løbet af dagen, ligesom dørene er åbne ind til formidling, showroom og udsalgssted i Vores Marsk.
Åbningsdagen bliver gennemført under hensyntagen til de gældende corona-restriktioner.
Fremadrettet vil Vores Marsk være åbent for besøgende én gang om måneden og i forbindelse med events i huset og i byen. Huset samler og udstiller de mange forskellige lokale fødevarer og fødevareproducenter, der findes langs Vadehavet, og formidler dermed, hvad der findes af lokale fødevarer i området, og hvor man som besøgende kan finde dem.
Du kan følge med i fødevarehusets aktiviteter på hjemmesiden www.voresmarsk.dk
FAKTA:
Partnerne bag Vores Marsk er Nationalpark Vadehavet, Tønder Erhvervsråd, Rømø/Tønder Turistforening, Tønder Handelstandforening og Business Region Esbjerg. Tovholder og projektansvarlig er Tøndermarsk Initiativet. Formålet med projektet er at samle og formidle lokale fødevarer langs Vadehavet. Samtidig understøttes udvikling af erhvervet gennem netværk og rådgivning. Projektet er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og LAG Haderslev-Tønder. Eventet på åbningsdagen er desuden støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje via projektet Smag på Sydvestjylland.