Det sker

Tøndermarsken

Bevæg dig for livet – gåtur i Tøndermarsken

Kom med på en vandretur på Marskstien. Vi følger en stisløjfe på den nyåbnede 54 km lange vandrerute i Tøndermarsken.

Vi mødes kl.17.30 i Rudbøl, på grænsen mellem Danmark og Tyskland. Herfra følger vi den røde stisløjfe på Marskstien og går via den dansk-tyske grænse ad den historiske gendarmsti.

På turen vil der være gode chancer for at opleve stærenes indledende øvelser til sort sol. De samler sig ofte i små flokke netop her, før den endelige dans i skumringen i de helt store stæreflokke.

Turen tager os også forbi Nørremølle og Rudbøl – de to eneste byer i Danmark der er bygget på diger.

Stisløjfen er 11,4 km lang, og der er ujævnt terræn flere steder. Vær forberedt på, at noget af turen foregår i aftenmørke, så vi forhåbentlig kan se stjernebilleder undervejs. Medbring gerne noget varmt at drikke og en lille madpakke, da vi holder pause undervejs. Der vil være fortælling om det specielle landskab og om fuglene, vi ser på turen.

Følg med på facebook

Tønder Festival

Tønder Festival afholdes hvert år den sidste weekend i august. I de dage fordobles byens indbyggertal, og hele byen er præget af musik. Musikken har rødder i genrer som folk, country, blues, americana, cajun og world music. Festivalen er en af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootsmusik.

Tønder Festival er kendt for at finde mange nye og upcoming kunstnere. Mange kendte kunstnere startede deres karriere på Tønder Festival.

Også i dagene op til festivalen summer byen af liv og aktiviteter. Og musikken er ikke det eneste, folk kan opleve. I de såkaldte 4+ dage tilbydes en lang række forskellige aktiviteter og arrangementer, der giver festivalgæster og lokale borgere mulighed for at opdage og opleve Tønderegnens mange gode historier og seværdigheder. 4+ dagene giver dermed festivalgæsterne mulighed for at udvide deres ophold i Tønder Kommune i dagene op til festivalen.

Læs mere om Tønder Festival og 4+ her

Marskstien er en 54 kilometer lang vandrerute i Tøndermarsken.

Årets længste gåtur på årets længste dag

Vi går, til vi går ned.

I et svagt øjeblik resulterede lige dele manglende omtanke og overmod i disse ord på projektkontoret:
“Marskstien… den kan man snildt gå på 1 dag”.
Det gjorde vi så.

Nu bliver vandreturen til en tilbagevendende begivenhed. Hvert år den 21. juni mødes alle de, som har mod på denne “lille” udfordring – en vandretur på 54 km – på torvet i Tønder kl. 07.00.

Husk vabelplaster.

Smag på Marsken

Smag på Marsken er en fødevarefestival, som er forankret i Tøndermarskens natur og lokale fødevareproduktion. Missionen bag festivalen er at udbrede kendskabet til de oplevelser, marsklandet har at byde på indenfor sunde og bæredygtige fødevarer. Man kan på den årlige festival, hvor producenter, handlende og andre interessenter mødes, opleve fødevarekulturen i marsken.

I år afholdes Smag på Marsken lørdag den 21. september 2019 kl. 9-17.

Læs mere om Smag på Marsken her

Urter i Tøndermarsken

Østersfestival

I Vadehavet findes der mange østers. Så mange, at man hvert år afholder Danmarks Østersfestival, hvor man har mulighed for at smage, plukke samt få inspiration til tilberedning af østers. Fra i år er festivalen udvidet til at gælde fra Vadehavet til Limfjorden, fordi man her kan fremvise de forskellige østerstyper, Danmark har at byde på.

Festivalen finder sted fra den 12. – 14. oktober på Mors, Fanø, Rømø samt i Henne.

Læs mere om festivalen her

Højer Art Jam

Højer Art Jam er en festival, som tager udgangspunkt i den lokale træskulpturkunst. Festivalen besøges årligt af internationale kunstnere, som har fokus på træ, men også nye materialer som installationskunst, fotografi samt vægmalerier. Hvert år besøges festivalen af både kunstnere, kunstinteresserede, familier, turister og lokale.

Festivalen finder sted hvert år i juni måned i Højer og Kolding.

Læs mere om festivalen her

 

Kunst i Højer. Art Jam i Tøndermarsken

Birdwatching

Marit har igennem de seneste 10 år guidet fugleture i Island og i Danmark.  2018 bød der sig en mulighed for at blive uddannet officiel fugleguide i den danske Nationalpark Vadehav og den tyske Nationalpark Wattenmeer. Udover at Marit behersker dansk og tysk flydende, så kan hun også guide engelske, norske, svenske og islandske fugleinteresserede.

Har du lyst til en guidet fugletur i Tøndermarsken, så se mere på

birdwatching.dk

Marit maler også vadehavsmotiver og specielt fugle i akryl. Du kan se mere på mbart.dk 

Kniplingsfestival i Tønder

Historisk set har kniplinger været en stor industri i området omkring Tønder. Derfor afholdes der hvert tredje år en Kniplingsfestival, hvor man blandt andet har mulighed for at købe kniplinger, høre foredrag om håndværket samt deltage i workshops, hvor man lærer at lave forskellige kniplingsmønstre. Festivalen er internationalt kendt og har derfor besøgende fra hele verden.

Festivalen blev senest afholdt i maj/juni 2019.

Læs mere om Kniplingsfestivalen her